Onderzoeksfonds Hematon overhandigt cheque voor onderzoek myeloom

foto Erasmus MC

In het Erasmus MC werd op 12 april 2022 de cheque van € 22.500,- overhandigd aan onderzoekers drs. Christine Bennink en prof. dr. Pieter Sonneveld namens het Onderzoeksfonds Hematon. Het bedrag wordt gebruikt voor het onderzoeksproject ‘Werkhervatting bij patiënten met multipel myeloom’.
 
Door de coronapandemie was de officiële uitreiking van de cheque uitgesteld, het was nog niet gewenst in het ziekenhuis met een groepje mensen bij elkaar te komen. Maar toen eindelijk het moment daar was, was de stemming feestelijk.
De onderzoekers zijn al gestart met het onderzoek. ‘Het gebruiken van de cijfers van  CBS en IKNL vraagt heel wat voorbereiding’, aldus onderzoeker Christine Bennink. ‘Dat is intussen gelukt en we kunnen binnenkort van start gaan met de analyse van de gegevens van myeloompatiënten die 65 jaar of jonger waren bij diagnose.’
 
Het bestuur van Onderzoeksfonds Hematon en de onderzoekers tekenden ook het contract voor de ontvangst van het bedrag. Een bedrag dat het Onderzoeksfonds via een crowdfunding in september en oktober 2021 bij elkaar heeft gekregen. De onderzoekers hebben zich verplicht het onderzoek volgens een tijdplanning uit te voeren.
 

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Projecten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.