Crowdfunding voor onderzoek myeloompatiënten weer aan het werk

Stoppen met je werk omdat je kanker hebt gekregen. Dat overkomt veel patiënten met multipel myeloom ofwel de ziekte van Kahler. Patiënten met deze ernstige vorm van beenmergkanker  moeten door hun intensieve behandeling vaak stoppen met hun werk. Maar door steeds betere en nieuwere behandelingen zullen steeds meer patiënten terug kunnen naar hun werk. Bekend is dat werk belangrijk is voor de kwaliteit van leven.  Je hoort er weer bij! 

Onderzoeker Christine Bennink van Erasmus MC gaat de huidige werksituatie van Kahler-patiënten in kaart brengen. Patiënten onder de 65 jaar worden vergelijken met hun situatie voor de diagnose. Daarnaast gaan de onderzoekers die groep vergelijken met Nederlanders die deze ziekte niet hebben. Zo krijg je inzicht in hoeveel patiënten tijdens hun ziekte kunnen werken en hoe dat bij hun gezonde leeftijdgenoten is.

Om dit onderzoek mogelijk te maken is er geld nodig! Christine Bennink heeft alles klaarstaan om dit najaar te starten. Nu het geld nog! Met een bedrag van dertigduizend euro kan het onderzoek beginnen.

De totaal opbrengst tot 02-10-2021: € 17.270,00

Streefbedrag is € 30.000,-

Een samenvatting van het onderzoek kun je hier lezen.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.