Onderzoek naar werkhervatting gaat door

In september en oktober zette het Onderzoeksfonds Hematon een crowdfunding op voor een onderzoeksproject van Erasmus MC. Onderzoeker Christine Bennink wil in kaart brengen hoeveel myeloompatiënten een betaalde baan hadden bij diagnose en hoeveel mensen in Nederland met multipel myeloom nog aan het werk zijn.

Om het onderzoek uit te kunnen voeren was in totaal dertigduizend euro nodig. De crowdfunding van Onderzoeksfonds Hematon leverde in totaal € 17.750,- op. Het Onderzoeksfonds heeft het bedrag aangevuld tot € 22.500. In overleg met prof. Pieter Sonneveld en onderzoeker Christine Bennink kan het onderzoek doorgaan, omdat ook Erasmus MC haar steentje wil bijdragen.  
 
Op 14 december is het contract getekend en is een cheque van € 22.500,- aan de onderzoekers overhandigd. Onderzoeker Christine Bennink: ‘Ik ben blij dat het Onderzoeksfonds Hematon deze crowdfunding heeft opgezet en ook heel dankbaar en verheugd over het resultaat.’ Prof. Pieter Sonneveld: ‘Ik ben ook zeer verheugd dat het onderzoek kan plaatsvinden. Bij Erasmus MC gaan we nu alles in werking zetten om dit onderzoek uit te gaan voeren.’

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Geen categorie. Bookmark de permalink.